De 4 voordelen van een partytent!

14 september 2017

Een partytent is een vaak gebruikt middel om een feestlocatie mee te creëren. Er kunnen feesten van verschillende kalibers in worden gegeven zoals een knus verjaardagsfeest in eigen tuin of een grote strandbruiloft. Een partytent heeft meerdere voordelen ten opzichte van een gevestigde locatie. Deze worden uitgelicht in onderstaand artikel.

Locatie

Met een partytent kan er voor een zelfgekozen locatie worden gezorgd. Er kan bepaald worden welk feest er wordt gegeven en de grootte van de tent kan op order worden bepaald. Er zijn dus veel mogelijkheden en veel vrijheid. Een gevestigde locatie heeft vaak een maximum aantal mensen en enkele regels om aan te houden. Met een zelfgekozen locatie zou eventueel een gesprek met de gemeente aangegaan moeten worden. Verder is men vrij in de keuze van de locatie, het soort feest en het aantal gasten.

Met een easy up tent is de feestlocatie binnen een mum van tijd opgezet en is er genoeg tijd over om andere zaken te regelen. Denk hierbij aan het aankleden van de tent, klaarzetten van de dranken en het wegzetten van meubelstukken om een dansvloer te creëren.

Prijs

Een gevestigde locatie zoals het afhuren van een café, hotelzaal, of het buurtcentrum kost vaak meer dan een partytent. Een partytent verschilt natuurlijk in grootte en prijs, maar blijft altijd een stuk goedkoper dan een af te huren locatie. Een feest hoeft op deze manier niet duur te zijn en kan zelfs in eigen tuin plaatsvinden.

Aankleding

De aankleding van een partytent kan geheel zelf bepaald worden. De tent wordt kaal gehuurd en is vaak in neutrale kleuren beschikbaar (wit/zwart/grijs). Bij een themafeest, bruiloft of een jubileum hoort natuurlijk veel decoratie. In een partytent is alles mogelijk en door de buizen kunnen slingers en ballonnen zeer gemakkelijk opgehangen worden. Er kan dus geheel zelf worden nagedacht over de aankleding en er kan op eigen gemak mee begonnen worden.

Weersomstandigheden

Ten slotte is een partytent heerlijk in de zomer, omdat de gasten kunnen genieten van de warmte, het heerlijke zonnetje en de buitenlucht. Bij regen en tegenvallend weer kunnen de zijkanten van de tent naar beneden worden gehaald en dicht worden gemaakt. Met behulp van heaters kan de tent worden verwarmd naar wens van de gasten. Bij een huisfeestje kan een tuin voor verlenging van de ruimte zorgen, ook hier is het ideaal om een partytent te hebben bij plotselinge regenval en om privacy te creëren ten opzichte van de buurt.