Een barbecue organiseren voor een groot gezelschap? Met deze 6 tips ben je goed voorbereid!

16 mei 2017

Bij het organiseren van een barbecue komen een aantal zaken kijken. Bij het organiseren van een barbecue voor een groot gezelschap zijn er nog meer zaken waar rekening mee gehouden moet worden. De gasten mogen niks tekort komen en er moet zoveel mogelijk aan de wensen voldaan kunnen worden. In onderstaand artikel vind je enkele tips ter voorbereiding van een groot gezelschap dat lekker wilt smullen!

1.Uitnodigingen

De uitnodigingen zijn toch wel het belangrijkste als je wilt dat er daadwerkelijk aanwezigen zijn bij de barbecue. De uitnodiging moet duidelijk de locatie, tijd en soort feest/barbecue aangeven. Vraag op de uitnodiging een respons zodat je weet wie er allemaal komen. Daarnaast is het handig om de gasten te vragen naar speciale wensen en deze op tijd door te geven. Speciale wensen kunnen onder andere zijn dat zij geen vlees eten of dat zij een bepaalde voedselallergie hebben.

2. Locatie

De barbecue locatie moet groot genoeg zijn voor het gezelschap en makkelijk bereikbaar voor de gasten. Het feestje kan in de tuin worden gegeven of er kan een feestlocatie worden afgehuurd/gecreëerd.

3. Barbecue

Het is belangrijk om te weten hoeveel gasten er komen en wat voor formaat barbecue er nodig is. Mochten er meerdere barbecues nodig zijn dan zijn deze altijd te huren. Daarnaast zijn er veel verschillende typen beschikbaar waarbij sommige misschien geschikter zijn om een lekker stukje vlees of knapperige groente op te bereiden.

4. Eten en drinken

Een barbecue zonder eten en drinken bestaat natuurlijk niet, dus zorg dat je genoeg hebt! Er moeten verschillende soorten dranken aanwezig zoals onder andere frisdranken, alcoholische dranken (bier en wijn, maar ook cocktails zijn altijd goed) genoeg water en eventueel siroop voor de kinderen. Daarnaast moet er genoeg stokbrood met lekkere smeersels aanwezig zijn en salades zoals aardappelsalade, huzarensalade en zo verder. Vlees en vis is altijd welkom op een barbecue, zorg voor verschillende soorten hiervan en ook vegetarische alternatieven, indien gewenst. Voor vegetariërs of veganisten is het belangrijk een aparte barbecue te hebben waar hun eten op wordt bereid, zorg dat dit aanwezig is!

5. Muziek

Naast eten mag er natuurlijk ook lekker gedanst en gekletst worden. Gezelligheid is het voornaamste en met een muziekje erbij is dat zo gecreëerd. Zorg voor leuke en afwisselende muziek dat bij de sfeer en het publiek past.

6. Aankleding

De aankleding van de feestlocatie, tuin, of partytent moet een goede sfeer uitstralen en alle benodigde zaken bevatten. Hiermee bedoelen we dat er genoeg barbecues, tafels en stoelen aanwezig moeten zijn om eten op te presenteren een aan te kunnen zitten.

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur Gelderse Vallei dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!