Buurtfeest organiseren inclusief partytent

29 november 2016

Ben je van plan een buurtfeest te organiseren? Dan is het verstandig als je plan van tevoren goed in elkaar zit. Lees in het artikel hoe je een buurtfeest kan organiseren inclusief partytent(en).

1.Informeer

Als je een buurtfeest organiseert is het handig om te weten of de buurt er behoefte aan heeft en wie er allemaal willen komen. Als het feest in trek blijkt te zijn is het verstandig de gemeente te informeren of het feest gegeven mag worden en of er vergunningen nodig zijn.

2. Stel een team samen

Als er een overzicht is van het aantal mensen die komen wordt het tijd een team samen te gaan stellen. Met dit team ga je een planning maken van alle taken die uitgevoerd moeten worden en wat er allemaal geregeld en gehuurd moet worden voor het feest. Bij een buurtfeest van groot kaliber is het handig verschillende teams te maken en deze bijvoorbeeld onder te verdelen in: eten, muziek, feestlocatie et cetera.

3. Duidelijke afspraak en uitnodiging

Het maken van duidelijke afspraken onderling is van essentieel belang om het feest zo goed mogelijk te laten verlopen. De uitnodiging moet ook duidelijk en correct zijn, let hierbij goed op de datum, tijd en locatie.

4. Invulling van de dag

Bedenk hoe de invulling van de dag/middag of avond eruit gaat zien en waar aandacht aan besteed moet worden. Voor de volwassenen is een drankje een hapje en muziek misschien genoeg maar voor de kinderen moet er ook iets te doen zijn. Denk hierbij aan verschillende party attributen zoals een springkussen, spelletjes, voetbalkooien et cetera.

5. Benodigdheden

Bedenk goed wat er nodig is voor het feest. Maak een duidelijke lijst met wat er gehuurd, gekocht of gemaakt moet worden. Voor de locatie zal een grote partytent gehuurd kunnen worden zodat iedereen bij een weersverandering droog kan staan. Ook partytafels, klapstoelen en versterkers zijn niet te missen op een feest. Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg eten en drinken is en dat de tent leuk is aangekleed om een goede sfeer te creëren. Als het feest in de zomer wordt gegeven kan gedacht worden aan een barbecue waar iedereen lekker van kan smullen!

6. Budget bepalen

Op basis van het aantal mensen en de benodigdheden kan het budget worden opgesteld. Dit kun je zeker ook van tevoren doen als er duidelijk is welk bedrag per persoon afgesproken is. Het is net wat de buurt een fijne regeling voor het budget vind, sommige vinden de gezelligheid belangrijk en kijken later wel welke kosten eraan verbonden zijn. Het kan ook zo zijn dat de gemeente een bepaald gedrag wil vergoeden, informeer hier dus zeker ook naar!

Nadat alles tot in de puntjes is verzorgd en uitgevoerd is het tijd om te feesten! Zorg dat alle buurtbewoners zich welkom voelen en maak er samen een geslaagd feest van. Ruim na afloop met een groepje op en dan is het zo gedaan. Heb je nog vragen over het huren van een partytent en andere partymaterialen, neem dan gerust contact met ons op.