Hoe je het best een partytent schoon maakt in 3 stappen!

04 april 2016

Na een leuk feestje of een geslaagd evenement heb je natuurlijk intensief gebruik gemaakt van je partytent kan deze aardig vies geworden zijn. Zeker wanneer er  een hapje en een drankje genuttigd is of er bijvoorbeeld gebarbecued is in je tent. Ook kinderen kunnen de boel behoorlijk vies maken. Er kan natuurlijk altijd modder of andere viezigheid op de zijwanden zijn beland maar na gebruik wil je de tent uiteraard weer zo schoon mogelijk opbergen of inleveren. Gelukkig hoeft een partytent schoonmaken geen probleem te zijn. Met behulp van deze paar stappen is je partytent binnen korte tijd weer brandschoon.

Tent Toppen, Bigtops, Eerlijke, Circus, Carnaval, Apex

Starten met het schoonmaken van je partytent

Om te beginnen moet iedereen uit de partytent zijn. Zet de partytent eerst even open zodat deze kan luchten. Zorg dat je na het schoonmaken de partytent gelijk af kunt breken zodat deze vervolgens niet opnieuw vies wordt. Wanneer je tent leeg is kun je het beste beginnen met de stofzuiger er door heen te halen. Vaak blijft er veel losse rommel en vuil achter op de vloer waardoor je tent opnieuw vies kan worden.

Borstel, Hand Borstel, Borstelharen, Scrub, Schoon

Vuil verwijderen van je partytent

Wanneer je tent gestofzuigd is kunnen de wanden nog steeds vies zijn en plakken. Bijvoorbeeld door regen, modder of gemorste limonade. Je kunt je partytent dan het beste schoonmaken met een emmertje warm water en sop. Begin bovenaan de doeken en werk vervolgens naar beneden. Op deze manier wordt het kussen niet opnieuw vies.

Bubbels, Patroon, Oppervlak, Water, Druk, Menigte

De tentzeilen droogmaken en opvouwen

Maak vervolgens je partytent droog met een theedoek of handdoek. Dep de wanden goed droog, anders kan er namelijk schimmelvorming ontstaan. Laat de tent indien mogelijk nog heel even drogen. Vervolgens breek je de tent af door aan één zijde de poten onder de tent vandaan te halen. Vervolgens kun je met 2 personen het dak van het geraamte “afstropen” Pak daarna ieder de punt van het dak in 1 hand en in de andere hand de uiteinden van het de kopse kant van je tent. Vouw de slierten van de poten vervolgens naar binnen en vouw het doek dubbel. Vervolgens kun je het doek nogmaals dubbel vouwen en het vervolgens in de lengte net zo lang dubbelvouwen tot het in de opbergtas past. Daarna kun je het geraamte uit elkaar gaan halen. Het handigst is om aan één kant te beginnen en vervolgens vanaf die kant koppelstuk voor koppelstuk naar de andere kant te werken. De buizen kunnen uiteraard ook weer in de daarvoor bestemde tas. Vervolgens is alles netjes opgeruimd!

Reiniging, Wassen, Opruimen, De Iao

Je merkt al dat het schoonmaken en afbreken van een tent niet zo lastig is. Het goed schoonhouden van een partytent verlengt de levensduur echter wel aanzienlijk! Daarnaast is het wel zo fris voor eventuele volgende gebruikers dat het alles schoon is. Maar zoals een oud partytentgezegde luidt: “Als je de tent niet vies maakt, hoeft hij ook niet schoon te worden! Heb je toch liever dat alles je uit handen genomen wordt. Neem dan even contact met ons op. Wij verzorgen het opbouwen van een partytent graag voor u. Daarnaast bieden wij je uiteraard ook de mogelijkheid tot bezorg- en afbreekservice.